Shanti Stories: Radhika over haar Spirituele Gaven

In dit Shanti Stories interview gaan we in gesprek met Radhika.

Radhika heb ik leren kennen als een mooi en bijzonder mens met speciale gaven. Onlangs heeft ze haar leven omgegooid om haar dromen waar te maken.

Zo is ze gestopt met haar reguliere baan en zet ze haar gaven in om mensen te helpen.

Het was geen makkelijke reis, ook persoonlijke uitdagingen heeft zij overwonnen.

In dit interview deelt zij met ons hoe het is begonnen en hoe ze tot dit punt gekomen is.

Wie ben je? Kun je wat meer vertellen over jezelf?

Ik ben Radhika en ik kom uit Utrecht. Ik ben geboren in Sri Lanka en geadopteerd. Daar heb ik het vroeger best moeilijk mee gehad.

Al sinds mijn jeugd neem ik energie waar. Soms is het een kleur of licht of komen er woorden door. Omdat het best breed is, vind ik het lastig om precies uit te leggen.

Inmiddels heb ik het vaardig gemaakt maar toen ik jonger was bracht het zeker uitdagingen met zich mee omdat ik niet wist hoe ik ermee om moest gaan.

Ik was vroeger heel bang en sliep slecht omdat ik vaak dingen zag die anderen niet konden zien. Ik had stemmingswisselingen en kon erg verdrietig zijn maar ook intens vrolijk.

Toen ik jonger was, had ik contact met een witte vlinder. Ik sprak altijd tegen de vlinder. Mijn thuissituatie was vaak niet zo prettig en bij die vlinder kon ik mijn hart luchten.

Als ik verdrietig was zag ik het vlindertje en kon ik alles vertellen wat mij dwars zat.

Jaren later besefte ik dat het vlindertje staat voor iemand die overleden is. Ik heb het lang weggestopt en toen het vlindertje niet meer gezien totdat ik twee jaar geleden ontzettend depressief was.

Toen zag ik het vlindertje weer en ineens begreep ik wie het was. Dat was voor mij ontzettend emotioneel, vooral ook door wat ik in het verleden heb mee gemaakt en de depressie.

Er vielen ineens allerlei dingen op hun plaats. En eigenlijk kon ik toen pas verklaren dat wat ik zie iets bijzonder is en dat ik er anderen mee kan helpen. Ik heb er toen mijn werk van gemaakt.

Door verbanden te leggen kon ik begrijpen welke boodschappen er waren en zo ben ik anderen gaan helpen door readings en gesprekken.

De mensen die bij mij komen hebben meestal iets verglijkbaars meegemaakt of zitten op dat moment zelf in zo’n proces. Het is ontzettend fijn als je dan op een laagdrempelige manier met gelijkgestemden kunt praten over persoonlijke onderwerpen. Vooral als je er minder makkelijk over praat met mensen die dichtbij je staan.

Toen je besloot om te gaan ondernemen, was het lastig om dat op gang te krijgen of ging het soepel?

In een korte tijd is het heel snel gegaan. Ik ben nu twee jaar hiermee bezig en sinds begin 2021 fulltime. Tot nu toe waren het hele mooie en leerzame maanden, ook als ondernemer.

Het is altijd mijn droom geweest. Hiervoor zat ik in de detailhandel, in de model en kleding.

Deze ambitie verdween, omdat het toch te zwaar was en er heel veel van je wordt verwacht. Ik ben mezelf daarin wel kwijt geraakt, vroeg gepiekt.

Het was eerst ook ontzettend leuk en ik heb jarenlag met veel plezier gewerkt, maar op de lange termijn was het voor mij geen ideale situatie.

Ik werk graag hard voor de dingen waar ik van hou, maar het moet wel op een redelijke manier. In de zakelijke wereld draait het allemaal om geld. Dat voelde niet goed voor mij en ik stortte in.

Alles kwam bij elkaar en ik weet dat het met een reden is gebeurd anders zaten we hier nu niet.

Soms heb je bepaalde ervaringen nodig om je te brengen waar je moet zijn.

Dat zie ik nu in, in plaats van te denken van “oh shit dit overkomt mij weer.”

Die dingen heb je nodig om te groeien als persoon en in het mooiste geval kun je er ook andere mensen mee helpen, dus het is niet zomaar.

Het is wel belangrijk om die lessen eruit halen en niet blijven hangen in een soort slachtofferrol.

Dus de overstap ging best wel soepel terugkijkend. Ik mag echt niet klagen.

Ik wist dat ik met geduld het verste zou komen, ook al is dat juist mijn struikelblok.

Ik ben niet zo geduldig, maar wist diep van binnen dat het hiervoor juist belangrijk zou zijn om er iets moois van te kunnen maken. Het resultaat komt dan vanzelf wel.

De kleine stappen zijn nodig, evenals de rustmomenten, om te relativeren en om de minder leuke dingen even een plekje te kunnen geven en jezelf tegen te komen.

Je mindset is belangrijk, veel dingen kun je zelf veranderen als je dat echt wilt.

Het is jouw eigen pad dat je moet bewandelen en het is aan jou wanneer je de eerste stappen zet. Ik heb genoeg steun gehad van lieve mensen om mij heen, vooral mijn partner is er echt altijd voor mij. Dat is zo belangrijk en waardevol.


Hoe is je spirituele reis begonnen?

Spiritualiteit speelt vanuit mijn afkomst een belangrijke rol. Ook bij mijn adoptieouders is spiritualiteit altijd wel aanwezig geweest.

Dit kwam bijvoorbeeld tot uiting met het branden van wierrook, new age muziek, massages en magnetiseren. Ik kreeg ook een soort reiki sessies van mijn moeder. Hier stond ik voor open.

We mediteerden ook samen, ook al vond ik dat als kinds soms als kind lastig om mij dan te concentreren.

Toen ik mijn biologische familie vond, kwam er veel los. Enerzijds was het heel mooi, anderzijds was er ook een soort strijd in mezelf. Hoe dan ook voelde ik veel dankbaarheid dat ik ze had gevonden en de dankbaarheid dat ik geadopteerd ben. Sommige mensen vinden hun biologische ouders nooit.

Ik voelde mij ook schuldig. Dit heeft echt tijd gekost. De band met mijn biologische moeder is niet hetzelfde als een natuurlijke moeder-dochter relatie maar inmiddels gaat het erg goed tussen ons. Geleidelijk is er meer twederzijdse toenadering.

Dit heeft bijgedragen aan mijn zelfontwikkelingsproces.

Dat gaat wel diep. Mijn biologische moeder heeft veel meegemaakt en draagt behoorlijk wat pijn in zich.

Een deel van mijn depressieve gevoelens is te verklaren vanuit de genen. Het is confronterend maar tegelijkertij ook fijn omdat dingen op hun plek vielen. Ik begrijp nu veel beter waarom ik bepaalde gevoelens ervaar.

Het heeft veel los gemaakt dat nog onverwerkt was, omdat ik mijn gevoelens en gedachten altijd opkropte.

In die tijd werkte het voor mij goed om de stilte op te zoeken. In het begin vond ik het best eng om alleen te zijn omdat ik het niet gewend was. Toch merkte ik dat het mij heel goed deed om de natuur op te zoeken, de blaadjes horen ritselen, wind door je haar, dat soort dingen brachten mij weer tot leven en gaven een gevoel van innerlijke rust.

Daarnaast ben ik in therapie gegaan. Mijn therapeute had een holistische kijk en heeft mij vanaf de zijlijn geholpen. Toen zij mij vroeg wat ik precies wilde, kwam ik tot de conclusie dat ik vooral behoefte had om te praten.

Toen de therapie was afgelopen, was het in het begin spannend om zonder therapie verder te gaan, ik ben toen veel gaan schrijven.

Ik ben ook beter voor mezelf gaan zorgen. Ik bleef de natuur in gaan, ben gaan sporten en dingen gaan doen om mezelf een oppepper te geven.

Op een gegeven moment kreeg ik beelden, visioenen en dromen dat er iets moois in het verschied lag wat ik zelf mocht gaan vormgeven. Toen wist ik dat dit het was, gaandeweg begreep ik dat ik deze kant mocht uitgaan.

Het was spannend als starter, het is wel een pad met tegenslagen en uitdagingen. Maar deze had ik ook nodig om te komen waar ik nu ben.

Ik ben echt heel tevreden over waar ik nu staan en hoe het met mij gaat. Het voelt voor mij als een reis die nooit af is, we blijven groeien en doorontwikkelen. Ik geniet van dit proces.


Kun je meer vertellen over je gaven?

Ik neem verschillende dingen waar. Bijvoorbeeld in een gesprek met een vriendin kan ik een overleden dierbare treffen. Soms zijn het beelden, maar het kan ook een kriebel op de rug zijn.

Het is heel intuïtief, energie werkt niet heel direct zoals in het aardse leven. Het zijn bijvoorbeeld verbanden die ik kan leggen zonder erover na te denken.

Vaak komt er tijdens een reading bepaalde informatie binnen. Ik ben een soort antenne die regelmatig dingen opvangt en dan is het soms puzzelen waar het vandaan komt.

Soms neem ik iemand waar die overleden is, het zijn vaak mensen die het niet slecht bedoelen maar die weten bijvoorbeeld niet dat ze overleden zijn. Het kan ook zijn dat ze blij zijn dat ik ze kan zien als een van de weinigen.

Ik doe er verder ook niks mee, bijvoorbeeld dat ik mensen naar het licht stuur. Ik heb mijn grenzen afgebakend want ik kan ze uiteindelijk ok niet verder helpen, maar in readings benoem ik dat. Dan zie ik bijvoorbeeld een persoon en kan ik beschrijven hoe die persoon eruit ziet en hoe de energie voor mij voelt, mannelijk of vrouwelijk, soms ook met geur.

Ik voel het sterk als er iemand is, dan krijg ik kippenvel van binnenuit en prikkelt mn huid. Door dit soort tekenen weet ik dat er energie in de omgeving hangt.

Dat is iets waar ik vroeger hooggevoelig voor was. Tijdens een reading vond ik dat ook lastig, want onbewust beïnvloedt het je toch wel.


Hoe reageerde je omgeving op je gaven (vrienden & familie)?

Heel lief en begripvol. Het overgrote deel is echt wel nuchter. Een aantal vriendinnen staan er open in en zitten in dezelfde scene, daar kan ik over mijn gaven wel mee sparren of dingen delen.

Sommigen staan er wat meer open voor dan anderen, maar ze gunnen het me allemaal.

Bepaalde dingen hou ik wel bewust voor mezelf, omdat iedereen het anders ervaart.


Hoe en wanneer ben je gestart met Gifts From Radhika? 

Begin 2021, ik werkte toen nog vanuit huis, In maart/april ging het al hartstikke goed. Toen ben ik er spirituele producten bij gaan verkopen, zoals zoutlampen, geurkaarsen, wierrook, edelstenen, salie, paolo santo.

Toen ben ik rustig begonnen met het geven van readings. Eerst deed ik dat via kaarten, bijvoorbeeld orakel kaarten.

Ik merkte al snel dat er meer boodschappen doorkwamen, en iets in mij zei dat ik dat kon benoemen tijdens een sessie.

Als zulke boodschappen doorkomen is het vrijwel altijd raak.

Aanvankelijk vond ik het spannend om bepaalde boodschappen uit te spreken, maar iets in mij ging de angst toch voorbij.

Het is belangrijk om zulke onderwerpen voorzichtig te verwoorden omdat het meestal gevoelig ligt en daar ben ik mij ook heel bewust van.

Dit was echt een droom voor mij, om selfsupportive te zijn, en niet meer die druk van 40 tot 45 uur per week werken en overwerkt te zijn en continue aan te staan. Ik wist alleen niet precies wat mijn kwaliteiten waren, maar door het gewoon te gaan doen ben ik erachter gekomen en heb ik deze verder kunnen ontplooien.

Ik sta nu veel dichter bij mezelf en kan daardoor meer van mijzelf geven aan mezelf en anderen, waaronder ook mijn partner en andere dierbaren. Ik ben een veel fijner mens dan twee jaar geleden.

Ik heb de blijdschap in mezelf gevonden, iemand die tevreden is en blij waar ze staat.

Wat maakt het leven mooi?

Heel veel, mijzelf leren omarmen en het besef dat je dalen nodig hebt om de pieken te bereiken. Dat soort levenslessen hebben mij geholpen om het licht te blijven zien. Het leven is één grote leerschool en het is maar net wat je wil leren dat vind ik het mooist, dat het leven zoveel potentie heeft .

We beperken onszelf met onze eigen angsten of door hoe een ander iets ziet. Ik heb juist een hoop bereikt door verder te kijken dan dat, als je wilt en je hebt genoeg motivatie en wilskracht dan kom je er wel.

Je moet jezelf wel met enige regelmaat een schop onder de kont geven maar dan krijg je resultaat. Veel heb je zelf in de hand, dat vind ik ook mooi dat ik de kracht in mezelf heb kunnen vinden om mijn dromen waar te maken.


Welk advies zou je aan je jongere zelf willen geven?

Dat ik minder op mijn schouders hoef te nemen, want dat heeft mij sterk gevormd. Dit komt tevens terug in het werk dat ik doe, dat ik graag mensen help door hun zorgen, verdriet of pijn weg te willen nemen.

Dat kan niet altijd maar je kan een ander wel steunen. Die steun heb ik zelf gemist op jongere leeftijd, maar later wel van mijn partner gekregen.

Ik ben vroeg volwassen geworden en ik zou het fijn vinden om weer kind te zijn. Soms doe ik dat en ga ik lekker tekenen.

Ik ben ook verzot op dieren dus dan ga ik lekker tijd met ze spenderen. Op die manier probeer ik het wel te compenseren en minder zorgeloos zijn, dat zou ik mijn jongere zelf graag willen meegeven.

Zijn er nog dingen die je graag met de lezers wil delen?

Ik hoor regelmatig dat mensen het spannend vinden om een reading te ontvangen, dit hoeft echt niet 🙂 !

Ik werk meer vanuit een adviserende rol. Soms merk ik bijvoorbeeld dat iemand vast zit qua liefde en het lastig vindt om zich open te stellen. Zo een thema komt dan naar voren in een reading, vervolgens hebben we het erover.

Ik vraag altijd wat een persoon fijn vind of waar diegene behoefte aan heeft op dat moment. Soms kunnen er tijdens een reading emoties loskomen, dan geef ik die persoon de ruimte om er op een eigen manier mee om te gaan.

Dus voel je vooral vrij om een keertje contact op te nemen als de behoefte er is! 🙂

Om Shanti, Shanti, Shanti ♡

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: