Vijf manieren waarop ik omga met stress

Soms wordt er gedacht dat als je veel met yoga en meditatie bezig bent, dat je dan weinig tot geen stress ervaart. Ongeacht of je lekker zen door het leven flowt, we krijgen allemaal zo nu en dan de nodige uitdagingen voorgeschoteld.

Ergens ook mooi want op die manier worden we ook weer sterker en groeien we als persoon.

Op dat soort momenten ben ik zelf soms geneigd om in bepaalde patronen te vervallen van bijvoorbeeld minder gezond eten, te lang doorgaan waardoor ik weinig beweeg of te weinig rust pakken.

Tijdens de reis van persoonlijke ontwikkeling heb ik mijzelf in de loop der jaren een aantal laagdrempelige manieren aangeleerd om met dit soort situaties om te gaan.

In dit artikel deel ik een aantal constructieve manieren hoe ik omga met stress.

Voeding

Als ik gestresst ben, ben ik vaak geneigd om te weinig water te drinken en sneller naar iets ongezonds te grijpen. Hierdoor ga ik me juist nog minder goed voelen en kom ik in een vicieuze cirkel terecht.

Wat ik tegenwoordig doe als ik dit bij mezelf merk, is om gezonde snacks in huis te halen en juist veel water en thee te drinken. Het klinkt simpel maar het scheelt al een hoop.

Als je door hebt waar je valkuilen liggen, probeer er dan alvast op te anticiperen zodat je erop voorbereid bent

Buiten wandelen

Een wandeling doet wonderen! Maak een wandeling, je lichaam bewegen heeft een ontladende werking, ook als je het idee hebt dat je er geen tijd voor hebt, omdat je het te druk heb.

Het is ook nog eens goed voor je bloedcirculatie en je brein, waardoor je beter met de sitautie om kan gaan.

De stappenteller op mijn telefoon helpt mij heel erg om in de gaten te houden dat ik genoeg in beweging blijf en letterlijk genoeg stappen zet.

Journalling

Express yourself! Schrijven helpt mij echt om mijn hoofd leeg te maken en om dingen weer van andere perspectieven te bekijken.

Ademhalingsoefeningen

Deze oefening doe ik om mijn hoofd leeg te maken en mezelf een oppepper te geven! Het heeft echt een magische werking en ik doe ‘m dan ook regelmatig. Je kunt er hier alles over lezen! 🙂

Wat kan ik doen om het op te lossen?

Dankzij mijn werk in de IT heb ik geleerd dat er overal wel een oplossing voor is! (Ookal lijkt het soms een onmogelijke situatie).

Deze les pas ik ook graag toe op het dagelijkse leven, door op een praktische en pragmatische manier naar de situatie te kijken en mijzelf de vraag te stellen wat ik precies kan doen om het ten goede te veranderen.

Vervolgens knip ik dit op in kleine haalbare stappen. Dit proces geeft al veel mentale rust omdat je ownership neemt over de situatie!

Deze voorbeelden helpen mij als ik soms ergens tegen aan loop. Ik hoop dat je er iets aan hebt 🙂

Heb jij nog andere tips, tricks of manieren hoe je met stress omgaat? Laat een berichtje achter, ik ben erg benieuwd!

Om Shanti, Shanti, Shanti ♥

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: